Dietistenpraktijk Bionda

Uw diëtist

Bionda van Zoerlandt is in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heeft ze de 4-jarige HBO-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ (BSc) met als specialisatie ‘Voedingsvoorlichting- en advisering’ afgerond. Hierna is ze zichzelf verder gaan verdiepen in de rol van voeding bij het voorkómen van ziekten, door aan de Wageningen Universiteit de studie ‘Nutrition and Health' (Voeding en Gezondheid, MSc) met als specialisatie ‘Food behaviour and disease prevention' (Voedingsgedrag en ziektepreventie) af te ronden (2005).

Sinds haar afstuderen heeft ze onderzoek gedaan bij de GGD en in de farmaceutische sector. Hierna is ze aan de slag gegaan als diëtist in verschillende ziekenhuizen. Hier heeft ze cliënten begeleid met o.a. overgewicht, diabetes mellitus, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartfalen, COPD, kanker, maag-, lever- en darmproblemen, kauw- en slikproblemen, spierziekten, ondervoeding, sondevoeding en parenterale voeding.

Ze kwam erachter dat het begeleiden van cliënten met de meest uiteenlopende diëten haar uitdaging is! Daarnaast geeft Bionda graag voorlichting. Zowel tijdens haar studies als in haar werk heeft ze voorlichting gegeven aan cliëntengroepen, verpleegkundigen en voedingsassistenten. Ook heeft ze enkele jaren voorlichting gegeven namens de Nederlandse Hartstichting aan verenigingen, op scholen en beurzen over hart- en vaatziekten en het voorkomen hiervan door een gezonde leefstijl.

Regelmatig volgt Bionda bij- en nascholingscursussen, zodat ze op de hoogte blijft van de laatste voedings- en dieetadviezen en dieetbehandeltechnieken. Omdat diëtist een wettelijk erkend paramedisch beroep is voldoet Bionda aan de deskundigheid zoals beschreven in de Wet BIG art. 34. Daarnaast is Bionda geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici (zie www.kwaliteitsregisterparamedici.nl, nummer: 69908064889), lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten en Diëtisten Netwerk Noordelijke Maasvallei en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (17243659).

Tevens is Bionda ervaringsdeskundige. Tijdens beide zwangerschappen volgde Bionda zelf een dieet bij zwangerschapsdiabetes / suikerziekte (diabetes gravidarum) waarbij 4x daags insulinegebruik nodig was. Ook heeft Bionda ervaring met het volgen van een koemelkvrij- en energiebeperkt dieet. Hierbij vond ze het een uitdaging om de diëten zo in te passen in haar leven dat heerlijk (uit) eten en koken mogelijk was. Naast haar werk wandelt, fietst en sport ze graag (skaten, fitness, groepslessen en zwemmen). Koken (kookclub) en het lezen van literaire thrillers zijn andere hobby's van haar.