Dietistenpraktijk Bionda

Uw diëtist

Bionda van Zoerlandt is in 2003 afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Hier heeft ze de 4-jarige HBO-opleiding ‘Voeding en Diëtetiek’ (BSc) met als specialisatie ‘Voedingsvoorlichting- en advisering’ afgerond. Hierna is ze zichzelf verder gaan verdiepen in de rol van voeding bij het voorkómen van ziekten, door aan de Wageningen Universiteit de studie ‘Nutrition and Health' (Voeding en Gezondheid, MSc) met als specialisatie ‘Food behaviour and disease prevention' (Voedingsgedrag en ziektepreventie) af te ronden (2005).

Sinds haar afstuderen heeft ze onderzoek gedaan bij de GGD en in de farmaceutische sector. Hierna is ze aan de slag gegaan als diëtist in verschillende ziekenhuizen. Hier heeft ze cliënten begeleid met o.a. overgewicht, diabetes mellitus, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartfalen, COPD, kanker, maag-, lever- en darmproblemen, kauw- en slikproblemen, spierziekten, ondervoeding, sondevoeding en parenterale voeding.

Ze kwam erachter dat het begeleiden van cliënten met de meest uiteenlopende diëten haar uitdaging is, een eigen diëtistenpraktijk runnen past dan ook goed bij Bionda. Daarnaast geeft Bionda graag voorlichting. Zowel tijdens haar studies als in haar werk heeft ze voorlichting gegeven aan cliëntengroepen, verpleegkundigen en voedingsassistenten. Ook heeft ze enkele jaren voorlichting gegeven namens de Nederlandse Hartstichting aan verenigingen, op scholen en beurzen over hart- en vaatziekten en het voorkomen hiervan door een gezonde leefstijl. Momenteel geeft Bionda regelmatig voorlichting bij bibliotheken over voeding en gezondheid.

Regelmatig volgt Bionda bij- en nascholingscursussen (zie hieronder), zodat ze op de hoogte blijft van de laatste voedings- en dieetadviezen en dieetbehandeltechnieken. Omdat diëtist een wettelijk erkend paramedisch beroep is voldoet Bionda aan de deskundigheid zoals beschreven in de Wet BIG art. 34. Daarnaast is Bionda geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, zowel als diëtist als HBO leefstijlcoach (zie www.kwaliteitsregisterparamedici.nl, nummer: 69908064889), lid van de Nederlandse Vereniging voor Diëtisten, lid van het NCV diëtistennetwerk en Diëtisten Netwerk Noordelijke Maasvallei en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (17243659). 

Tevens is Bionda ervaringsdeskundige. Tijdens beide zwangerschappen volgde Bionda zelf een dieet bij zwangerschapsdiabetes / suikerziekte (diabetes gravidarum) waarbij 4x daags insulinegebruik nodig was. Ook heeft Bionda ervaring met het volgen van een koemelkvrij, lactosevrij- en energiebeperkt dieet. Hierbij vond ze het een uitdaging om de diëten zo in te passen in haar leven dat heerlijk (uit) eten en koken mogelijk was. Naast haar werk wandelt, fietst en sport ze graag (skaten, fitness, groepslessen en zwemmen). Koken (kookclub) en het lezen van literaire thrillers zijn andere hobby's van haar.

Gevolgde scholingen:

2018: Technologische ontwikkelingen in het diëtistenvak (webinar)

2018: Jongeren op gezond gewicht (diverse webinars)

2018: niet IgE gemedieerde KMA (Koemelk Allergie)

2018: Voeding en mondgezondheid

2018: FODMAP bij IBS 

2017: Cardiovasculair Risicomanagement

2017: Prikkelbaar Darmsyndroom

2016: Emotie eten de baas

2016: Plant power

2016: Zuivel & duurzaamheid

2015: Motivational Interviewing 

2015: Positieve Gezondheid

2014-2015: Kindervoeding en Kinderdiëtetiek 

2014: Microbiotica en probiotica

2014: Voeding en diabetes mellitus

2013-2014: Overgewicht en obesitas

2012: DM voor diëtisten

2012: Voedselallergie

2011: Directe Toegankelijkheid Dietetiek (DTD)

2010: Obesitas

2010: Vrouwen en Hart- en Vaatziekten

2010: Prikkelbaar Darm Syndroom

2010: Ketenzorg in de 1e lijn

2010: Diëtist in de beweegkuur

2009: De overgang als risicofactor

2009: Voedingsvezel en gezondheid

2009: Gewichtsbeheersing en bewegen

2005-2008: Diverse scholingen omtrent klinische voeding (Sondevoeding / Parentarale voeding)